Tux Typing

Tux Typing 1.5.17

Leuke educatieve game voor het leren typen

VOOR

  • Leuke hoofdpersoon, omgeving en geluid
  • Verschillende moeilijkheidsgraden
  • Effectieve educatieve game
  • Ondersteunt veel talen
  • Zelf woordenlijsten maken

TEGEN

  • Werkt alleen in Volledig Scherm-modus
  • Incomplete Nederlandse vertaling

Excellent
9

Tux Typing is een gratis spel waarmee je beter leert typen. Hoewel de opensourcegame oorspronkelijk gericht is op kinderen, maakt leeftijd niet uit; mede dankzij de woordenlijsten in vele talen heeft zowel jong als oud baat bij Tux Typing.

Tux Typing bestaat uit twee spellen met in de hoofdrol Tux de Penguïn, de officiële mascotte van het Linux besturingssysteem. In de 1e game regent het vissen, die Tux maar al te graag opeet. Ze zijn echter bevuild met letters, welke samen hele woorden vormen. Om de zeedieren eetbaar te maken, typ je de juiste letters in. Het 2e spelletje, 'Inslaande Kometen', tapt uit het zelfde vaatje: hier schiet Tux bij elke juiste ingetoetste letter een woeste laserstraal af ter bescherming tegen de buitenaardse regenbui.

In deze spelletjes selecteer je de moeilijkheidsgraad én een thema. Engels is de standaard taal in Tux Typing, maar via de opties verander je dit naar Nederlands. Hierna kies je uit korte, middellange of lange woorden. Tux Typing bevat ook de Word List Editor, waarmee je zo eigen woordenlijsten creëert.

In de opties vind je bovendien een oefening voor het typen van hele zinnen. Hierbij meet Tux Typing de tijdsduur, het aantal woorden per minuten en het aantal fouten. Helaas is deze test alleen in het Engels beschikbaar. Wees verder niet verbaasd wanneer Tux Typing ineens vastloopt; dit gebeurde bij onze test op een Windows 7-systeem geregeld.

Hoe zorg je ervoor dat een klas vol hyperactieve bengels zich concentreert op beter leren typen? Met een educatieve game natuurlijk! Tux Typing zorgt met een schattige mascotte, leuke achtergronden en knallende geluidseffecten voor genoeg redenen om lekker los te gaan op het toetsenbord.

Meeste downloads Talen & Vertalingen voor mac

Meer
Tux Typing

Download

Tux Typing 1.5.17

Beoordelingen about Tux Typing